Hvad arkivet gemte

Vi har optimistisk reserveret lokale til dette arrangement, der blev aflyst pga coronarestriktionerne i december. Vi håber, at det kan gennemføres denne gang.

Foredrag om fund i Mosaisk Troessamfunds kælder ved Bent Lexner og Bent Blüdnikow

Tidligere overrabbiner Bent Lexner og historiker og journalist Bent Blüdnikow har brugt time efter time på at gennemgå Det Jødiske Samfunds arkiver i kælderen i Krystalgade. Det er der kommet mange interessante historier ud af, og store mængder materiale er blevet afleveret til Rigsarkivet og Dansk Jødisk Museum. De har formidlet artikler om vore spændende fund i både Jødisk Orientering og bl..a Kristeligt Dagblad samt holdt foredrag i Det jødiske Hus, om nogle af fundene.

Nu vil de fortælle om, hvad de yderligere har fundet. Blandt andet historien om en jødisk ung mand som er nævnt i Mindelunden, men som har en meget mærkværdig historie, og om de hemmelige begravelser af 26 jøder, som blev foretaget fra oktober 1943 til maj 1945. Hvem var disse jøder og hvem begravede dem? For alle andre var jo i Sverige eller deporteret til Theresienstadt. En af dem, der begravede dem, var biskop Fuglsang-Damgaard.

Date

19 08 21

Time

19:00 - 21:00

More Info

Tilmelding

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Tilmelding

Comments are closed.