Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark (JGS) blev stiftet i 2004 med det formål at øge interessen for jødisk genealogi og slægtshistorie ved gennem møder, workshops og nyhedsbreve at muliggøre udveksling af erfaringer, gensidig hjælp og kontakt mellem medlemmerne. Målgruppen var alle, der interesserede sig for eller arbejdede med jødisk slægtsforskning og -historie – erfarne såvel som nybegyndere.

Navnet Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark blev valgt i stedet for ikke Dansk Jødisk Genealogisk Selskab for at understrege, at det ikke kun drejede sig om forskning i Danmark. Jødisk slægtsforskning og -historie er ifølge sin natur i bogstavelig forstand grænseoverskridende, og arbejdsområdet for jødisk slægtsforskning må derfor være hele verden. Derfor havde JGS et nært samarbejde med såvel nationale som internationale foreninger og institutioner med samme interesseområder.

Ved generalforsamlingen 2013 besluttedes det at nedlægge JGS og i stedet blive en del af Selskabet for Dansk Jødisk Historie, da slægtsforskning og historie hører uløseligt sammen. Fem af JGS’s bestyrelsesmedlemmer blev indvalgt i Selskabet for Dansk Jødisk Historie’s bestyrelse ved Selskabets generalforsamling 2013. Jødisk slægtsforskning er derfor nu en underafdeling af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

JGS-Danmarks hjemmeside er for øjeblikket under rekonstruktion for at sikre eller rette links, der jo desværre ofte ændres. Selv om den ikke bliver løbende opdateret, kan der stadig være informationer og gode råd at hente på hjemmesiden. Dog er ikke alle links aktuelle, derfor søg links her på selskabets hjemmeside.

Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark (JGS-Danmark) har fra sin start i 2004 været tilknyttet International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS) , dette medlemskab er nu overdraget til Selskabet for Dansk Jødisk Historie. IAJGS blev dannet i 1980 og har i dag omkring 80 jødisk genealogiske selskaber rundt omkring i verden. Siden 1981 har IAJGS afholdt internationale konferencer af meget høj standard. Man kan følge med på Future IAJGS Conferences.

JGS-Danmark har fra sin start haft et tæt samarbejde med JewishGens specialgruppe for Danmark. Mange af de databaser, der allerede findes på – og er frit tilgængelige fra – Scandinavia SIGs website, vil være af interesse for, dem er søger oplysninger om slægten i Skandinavien. JGS-Danmark og Hamburger Gesellschaft für Jüdische Genealogie e.V. (JGS-Hamburg) har også haft et tæt samarbejde, der naturligvis udspringer af de tætte forbindelser, der gennem alle årene har været mellem jødiske familier i Danmark og i Nordtyskland (fx. Altona, Rendsburg, Wandsbeck m.fl.). Der har været afholdt fællesmøder mellem de to selskaber – skiftevis i Tyskland og Danmark, senest i Hamburg.

JGS-Danmark blev optaget som medlem i Dansk Historisk Fællesråd fra 1. januar 2005, og dette medlemskab er nu også overtaget af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

JGS-Danmark blev i 2005 medlem af International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS), også dette medlemskab er overgået til Selskabet for Dansk Jødisk Historie.