Til Sverige – Historien som aldrig blev fortalt

Aut. Revisor, kasserer i Jødisk Slægtsforskningsforening i Sverige og forfatter Bertil Oppenheimer fortæller om sin tysk-jødiske families skæbne før, under og efter anden verdenskrig. Han beretter om sine forældre, Elli og Kurt Oppenheimer, hvordan de voksede op og levede inden verdenskrigen, og hvordan Hitlers magtovertagelse ændrede deres tilværelse og tvang dem til at emigrere til Holland og gå under jorden efter Tysklands invasion i 1940. Bertil Oppenheimer beskriver sine forældres fortvivlede kamp for at få opholdstilladelse i Sverige, hvad der skete deres nærmeste familie, og hvordan de i sidste øjeblik reddedes og efterfølgende blev forenet med slægten i Sverige.

I Bertil Oppenheimers familie talte man aldrig med børnene om krigens hændelser. Det var først efter forældrenes død, at han begyndte at forske i fortiden og fandt en mængde gamle breve, fotografier og adressebøger, der dokumenterede familiens skæbne. Baseret på sin bog Till Sverige – Historien som aldrig blev berättad fra 2010fortæller Bertil Oppenheimer om sin families rejse til Sverige og belyser svensk flygtningepolitik på baggrund af sine forældres personlige erfaring.

Foredraget holdes på svensk. I arrangementets anledning sælges bogen Till Sverige – Historien som aldrig blev berättad for 230 SEK.

Tilmelding til arrangementet er nødvendigt hos næstformand Allan Falk på telefon 20 95 29 49.

Samarbejdspartnere: Dansk Zionist Forbund, WIZO og Den Danske Israel Indsamling.

Date

07 10 15
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie

Other Organizers

Dansk Zionistforbund
Den danske Israelsindsamling
Wizo Danmark

Lukket for kommentarer.