En sten for Eva – en aften om snublesten og én af skæbnerne bag stenene

På grund af coronarestirktionerne er mødet udskudt til 8. april 2021

Snublestensgruppen fortæller om den tyske kunstner Gunter Demnigs decentrale mindesmærke – snublesten – for ofre for nazistisk forfølgelse. Mindesmærket består i øjeblikket af ca. 80.000 snublesten fordelt over hele Europa. Foreløbig er der lagt 31 sten i Danmark.

Da Lene Ewald Hesel og Thomas Harder for nogle år siden flyttede til en lejlighed i Bredgade opdagede de, at en tidligere beboer i ejendommen var Eva Salomonsen, der i oktober 1943 som 88-årig blev deporteret til Theresienstadt og døde dér kort tid senere. De besluttede sig for, at der skulle lægges en snublesten for Eva og den blev lagt i juli 2020. Men hvem var Eva, hvad gik der forud for deportationen og hvem var hendes efterkommere? Lene og Thomas er i fuld gang med at undersøge skæbnen bag historien og de er kommet vidt omkring i deres søgen og kan nu fortælle om Evas liv inden hendes triste endeligt. Undersøgelserne vil udmønte sig i en bog men de har indvilget i at fortælle, hvad de foreløbig har fundet frem til i foredraget “En sten for Eva”.

Der er gratis adgang til arrangementet men et begrænset antal pladser i henhold til gældende corona-restriktioner.

Derfor skal man tilmelde sig pr. mail til charlotte@thalmay.dk senest den 31. marts 2021.
Husk at angive antal personer og en mailadresse, hvor vi kan bekræfte tilmeldingen.
OBS! Man er først sikker på at have en plads, når man har modtaget en bekræftelse på tilmeldingen.

____

Lene Ewald Hesel er bl.a. bachelor i japansk sprog og kultur, oversætter og forfatter af børnebøger og sammen med Thomas Harder forfatter til bogen ”Kæreste Kek” (People´s Press, 2018).

Thomas Harder er cand.mag i italiensk og historie, forfatter til en lang række bøger om forskellige emner herunder adskillige biografier om kendte og mindre kendte personer fra Anden Verdenskrig bl.a. ”Anders Lassen” (Gads Forlag 2020) og senest ”De uønskede” om tyske flygtninge i Danmark 1945 – 49 (Gyldendal 2020) og desuden oversætter og anmelder.

Date

08 04 21

Time

19:30 - 22:00

Cost

gratis

Location

Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, København

Comments are closed.