Hvad arkivet gemte – AFLYST

PÅ GRUND AF DE AKTUELLE CORONA RESTRIKTIONER må vi desværre aflyse dette foredrag, men vi håber at kunne gennemføre det i foråret?

Foredrag om fund i Mosaisk Troessamfunds kælder ved Bent Lexner og Bent Blüdnikow.

Tidligere overrabbiner Bent Lexner og historiker og journalist Bent Blüdnikow har brugt time efter time på at gennemgå Det Jødiske Samfunds arkiver i kælderen i Krystalgade. Det er der kommet mange interessante historier ud af, og store mængder materiale er blevet afleveret til Rigsarkivet og Dansk Jødisk Museum. De har formidlet artikler om vore spændende fund i både Jødisk Orientering og bl..a Kristeligt Dagblad samt holdt foredrag i Det jødiske Hus, om nogle af fundene.

Nu vil de fortælle om, hvad de yderligere har fundet. Blandt andet historien om en jødisk ung mand som er nævnt i Mindelunden, men som har en meget mærkværdig historie, og om de hemmelige begravelser af 26 jøder, som blev foretaget fra oktober 1943 til maj 1945. Hvem var disse jøder og hvem begravede dem? For alle andre var jo i Sverige eller deporteret til Theresienstadt. En af dem, der begravede dem, var biskop Fuglsang-Damgaard.

Date

17 12 20
Expired!

Cost

40 kr. for ikke-medlemmer

More Info

Read More

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
REGISTER

Comments are closed.