Jøder i fængsel for 200 år siden

ved Otto Bendixen

Otto Bendixen er cand.scient. i kemi fra Århus Universitet og også HD fra CBS. Otto Bendixen har dyrket slægtsforskning fra 1960. Otto Bendixen var medstifter af og den første formand for Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn fra 1977 til 1985 og har siden undervist generationer af slægtsforskere ligesom han er en efterspurgt foredragsholder.

Otto Bendixens interesse for jødisk historie omkring 1800 skyldes, at en af hans tiptiptip-oldefædre var jøde. I denne forbindelse har Otto Bendixen forsket i jødisk historie i den pågældende periode.

Ved eftersøgningen af hans jødiske forfader har han været i mange forskellige arkivalier, herunder fængselsarkiverne, som næsten alle ligger på Arkivalieronline. Disse arkivalier giver et udsnit af de vilkår, som jøderne på dette tidspunkt var underkastet, og som viser, at man i Danmark behandlede dem meget forskelligt, alt efter om de var født i Danmark eller i udlandet. Der gives desuden oplysninger om, hvor jøderne var født, inden de kom til Danmark. Desuden om deres udseende og hvad de blev straffet for og hvor længe de skulle sidde i Stokhuset eller i Tugt, Rasp og Forbedringshuset.

Gratis for medlemmer – 40 kr. for ikke-medlemmer.

Tilmelding: https://sdjh.nemtilmeld.dk/9/

Date

21 10 21

Time

19:00 - 21:00

More Info

Tilmelding

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Tilmelding

Comments are closed.