Jøder i fængsel for 200 år siden

ved Otto Bendixen

Otto Bendixens interesse for jødisk historie omkring 1800 skyldes, at en af hans tiptiptip-oldefædre var jøde. I denne forbindelse har Otto Bendixen forsket i jødisk historie i den pågældende periode.

Ved eftersøgningen af hans jødiske forfader har han været i mange forskellige arkivalier, herunder fængselsarkiverne, som næsten alle ligger på Arkivalieronline. Disse arkivalier giver et udsnit af de vilkår, som jøderne på dette tidspunkt var underkastet, og de viser, at man i Danmark behandlede jøder meget forskelligt, alt efter om de var født i Danmark eller i udlandet. Der gives desuden oplysninger om, hvor jøderne var født, inden de kom til Danmark. Desuden om deres udseende og hvad de blev straffet for og hvor længe de skulle sidde i Stokhuset eller i Tugt, Rasp og Forbedringshuset.


Om Otto Bendixen
Otto Bendixen er cand.scient. i kemi fra Århus Universitet og HD fra CBS. Otto har dyrket slægtsforskning siden 1960 og var medstifter af og den første formand for Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn fra 1977 til 1985. Han har siden undervist generationer af slægtsforskere, ligesom han er en efterspurgt foredragsholder.

 

Date

21 10 21
Expired!

Time

19:00 - 21:00

More Info

Tilmelding

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Tilmelding

Lukket for kommentarer.