AFLYST! Jøder i Kunsten – Maleri

I foråret 2020 afholder Jødisk Informationscenter en arrangements række under titlen Jøder i kunsten. Arrangementerne er skabt i samarbejde med forskellige kulturinstitutioner i København, og sætter fokus på kendte jødiske kunstnere, indenfor forskellige kunstgenre.

Familien Hirschprung

Den 12. marts afholder Jødisk Informationscenter sit andet arrangement, i arrangementsrækken Jøder i Kunsten, om den jødiske Hirschsprung families indflydelse på kunst i København og Danmark. Hirschsprung familien var af tysk-jødisk ophav og efterhånden som deres tobaksforretningen udviklede sig, voksede også deres kunstsamling. Deres hjem udviklede sig til et samlingspunkt for kunstnere og musikere, hvor der hang kunstnere som C.W. Eckersberg, P.S. Krøyer, Anna Ancher og Vilhelm Hammershøi. P.S. Krøyer var bl.a. maleren bag det kendte familieportræt af familien.

Til arrangementet vil Ph.d. og kunsthistoriker Rasmus Kjærboe holde oplæg om familien og deres store indflydelse på kunsten i Danmark. Efterfølgende vil Postdoc på Université de Strasbourg, Søren Blak Hjortshøj holde et oplæg om den familiens og kunstens historiske kontekst, på baggrund af sin forskning om den jødiske befolknings integration i det københavnske borgerskab og tidens jødiske erhvervsfolk.

Arrangementet vil foregå ved Den Hirschsprungske Samling på Stockholmsgade 20, omgivet af de malerier som familien dengang ejede, hvor vi også vil byde på et glas kosher vin.

Praktisk information

Tid/sted: d. 12. marts kl. 19-21, Stockholmsgade 20, 2100 København

Dørene åbner: kl. 18.45. Afleverer venligst tasker og jakker i garderoben.

Pris inkl. et glas kosher vin: 80 kr. / 50 kr. med årskort til Den Hirschprungske Samling

Billetter købes via link: Kunst og tobak – Jødiske borgerfamilieer i 1800-tallets København

Date

12 03 20
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Location

Den Hirschsprungske Samling
Stockholmsgade 20, 2100 København Ø

Organizer

Jødisk Informationscenter
Website
https://joediskinfo.dk/

Lukket for kommentarer.