Kunst og tobak. Jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København

Den Hirschsprungske Samling inviterer i samarbejde med Jødisk Informationscenter til en særlig foredragsaften i den jødiske histories tegn. Mød to forskere, der vil fortælle historien om Den Hirschsprungske familie og andre jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København.

Hirschsprung-familien var en ud af flere danske jødiske borgerfamilier, der bidrog markant til det danske kunst- og kulturliv. I 1902 overdrog ægteparret Pauline og Heinrich Hirschsprung deres store samling af dansk kunst fra 1800-tallet til den danske stat, og i 1911 slog det nybyggede museum for første gang dørene op for publikum. Familien havde mange venner blandt tidens kunstnere og kulturpersonligheder, og i flere år var deres hjem et samlingspunkt for kunst og musik.

Denne aften kan du møde Ph.d. og kunsthistoriker Rasmus Kjærboe, der vil fortælle den spændende historie om Hirschsprungfamilien og oprettelsen af Den Hirschsprungske Samling. Efterfølgende vil Postdoc på Université de Strasbourg, Søren Blak Hjortshøj dele ud af sin viden om 1800-tallets jødiske borgerskab og fortælle om, hvor svært det kunne være at blive inkluderet i datidens københavnske majoritetsborgerskab som jøde.

Arrangementet foregå i unikke omgivelser på Den Hirschsprungske samling, omgivet af hovedværker fra 1800-tallets danske kunsthistorie, hvor vi også vil byde på et glas kosher vin.

Praktisk information

Du kan læse mere og købe billet til arrangementet ved at klikke på linket herunder:

Onsdag den 19. august 2020

Date

19 08 20
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Organizer

Den Hirschsprungske Samling
Website
https://www.hirschsprung.dk/

Other Organizers

Jødisk Informationscenter
Website
https://joediskinfo.dk/

Lukket for kommentarer.