Oktober 1943 – De danske jøders flugt og fangenskab

Foredrag ved Simon Kratholm Ankjærgaard

Natten mellem 1. og 2. oktober 1943 slog tyskerne til mod jøderne i Danmark. Aktionen blev startskuddet til en dramatisk, nervepirrende og følelsesladet måned, hvor det lykkedes for omkring 7.000 jøder at flygte til Sverige, mens lige under 500 ikke slap væk i tide og endte i bugen på et transportskib eller i en kreaturvogn med retning mod Theresienstadts mørke indre.

I foredraget foldes begivenhederne ud dag for dag, uge for uge. Det sker gennem en række historiske skikkelser, der på hver deres måde var centralt placeret midt i begivenhederne. Aktionen mod de danske jøder har i eftertiden fået et ikonisk skær – hjemme såvel som i udlandet – og er blevet fremstillet utallige gange. Her får tilhørerne en samlet, nuanceret fortælling og forklaring på dét efterår, der satte sig så markant i den danske identitet og nationale fortælling. Det sker via helt nye kilder og øjenvidner, der aldrig har været fremme før.

Simon Ankjærgaard er journalist, forfatter og historiker, og 30. september 2022 blev hans nyeste bog udgivet: “Oktober 1943 – de danske jøders flugt og fangenskab”.

Foredraget holdes i et samarbejde mellem Selskabet for Dansk Jødisk Historie og Dansk Jødisk Museum

Pris:
Gratis for medlemmer af Selskabet for Dansk Jødisk Historie
80 kr. for andre

Date

27 09 23
Expired!

Time

18:30 - 20:30

Cost

80.00 DKK

More Info

Tilmelding

Location

Blixen salen
Den Sorte Diamant, Søren Kirkegaards Plads 1, 1221 Kbh. K.

Organizer

Dansk Jødisk Museum
Email
33 11 22 18
Website
https://www.jewmus.dk/

Other Organizers

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Tilmelding

Lukket for kommentarer.