Generalforsamling efterfulgt af foredraget “Victor Bendix – pianist, komponist og dirigent”

Generalforsamlingen afholdes 10. maj 2022 – kl 18:00 til 19:00 kun for medlemmer af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

Forslag skal være modtaget inden udgangen af martsmåned.

Indkaldelse til generalforsamlingen vil blive udsendt senere.

Efter generalforedraget er der foredrag v Jens Cornelius om Victor Bendix.

Jens Cornelius, cand.phil. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og siden har 1992 arbejdet i DR for den klassiske radiokanal P2, for DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet, har skrevet den første biografi nogensinde om Victor Bendix (bogen udkom i januar 2021) og vil forsøge at komme med forklaringer på Bendix’ besynderlige og ret tragiske skæbne i dansk musik.

Den danske komponist Victor Bendix (1851-1926) kom fra en jødisk københavnerfamilie. Hans musikalske talent stod klart meget tidligt, og Bendix blev taget under vingerne af tidens store mand i dansk musik, Niels W. Gade. Men efter at have mødt den nyskabende musik af Wagner og Liszt afbrød Bendix sit forhold til Gade, og resten af sit musikerliv klarede han sig på egen hånd uden nogen større opbakning i det konservative danske musikliv.
Som pianist, komponist og dirigent befandt Bendix sig på højeste niveau, hans musik blev spillet af selv Berliner Filharmonikerne, og han var kendt og af publikum og kolleger. Alligevel var han aldrig rigtig accepteret, dels fordi han var radikal som sine fætre Georg og Edvard Brandes, dels fordi hans stormfulde privatliv var en offentlig hemmelighed. Helt galt gik det, da en af hans elskerinder forsøgte at slå ham ihjel.
Victor Bendix’ musik forsvandt fra det danske koncertliv efter hans død, og det er flere generationer siden, hans hovedværker har været opført i Danmark. Et stort tab for musiklytterne, for Bendix’ musik er fremragende gjort.

Date

10 05 22
Expired!

Time

18:00 - 21:00

More Info

Tilmelding

Location

Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, København

Organizer

Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Tilmelding

Lukket for kommentarer.